В "Михайловій колибі" на Івана Купала встановили рекорд України (Фото+Відео) Друк e-mail

В "Михайловій колибі" на Івана Купала встановили рекорд України (Фото+Відео)В ніч з 6 на 7 липня 2011 року у «Михайловій колибі» гучно лунала Купальська забава (с. Рівня, Рожнятівського району Івано-Франківської області). В рамках святкування Івана Купала БО «Молодіжна адміністрація Івано-Франківської області» та відпочинковий комплекс «Михайлова колиба». провели цікаву та насичену концертну програму за участю молоді Прикарпаття, політиків, громадських діячів та гостей свята: заслуженої артистки України Марти Шпак, заслуженої артистки естрадного мистецтва України Оксани Микицей, дитячого зразкового фольклорного ансамблю «Маленькі Бойки» (керівник Наталя Шпак), фіналісток дитячого Євробачення-2011 Марти Квочак та Христини Дутчак, а також гуртів «Цвіт кульбаби», «Полюс», «Ambelents korpse». Головною подією свята стало встановлення нового рекорду України. Представник Національного проекту «Книга Рекордів України» Микола Зелінський (депутат обласної ради) разом з членами експертної комісії: Мартою Шпак, Юрієм Марканичем, Анатолієм Дирівом зафіксували новий рекорд України в категорії «Масові заходи» - найбільша кількість купальських вінків України в одному місці: 500 купальських вінків. Дипломами «Книги рекордів України» були нагороджені автори ідеї Ганна Крисюк (голова Молодіжної адміністрації Івано-Франківської області) та Роман Новицький (один з господарів відпочинкового комплексу «Михайлова колиба»).

Найбільше віночків сплели вихованці дитячого зразкового фольклорного ансамблю «Маленькі бойки» – 150 штук та діти обласного санаторію «Ясень» ім. митрополита Андрея Шептицького – 250 штук. Решту вінків сплели гості свята та молоді дівчата Рожнятівщини, які пускали їх на воду.

Незважаючи на примхи погоди, свято пройшло на високому рівні та залишило у серцях молоді позитивні емоції, які супроводжуватимуть їх впродовж року до наступного святкування Купальської ночі. Пари стрибали через вогнище тримаючись за руки, проходячи таким чином своєрідний ритуал очищення вогнем. Купальське вогнище згідно з переказами має велику міфічну силу. Вважається, що коли дівчина і хлопець, які кохають один одного, узявшись за руки, стрибають у парі через вогнище і їх руки залишаються з'єднаними, то вони, побравшись, все життя проживуть разом.

Ведучими святкової програми були Катерина Говера та Андрій Коваль.

Захопленим і незабутнім видовищем свята було вогняне шоу із запаленням купальської ватри у виконанні театру вогню «Коли приходить ніч»(відео), право запалити купальську ватру мав один із організаторів – Ярема Новицький.

За словами Ганни Крисюк, даним заходом планувалося привернути увагу молоді до традиційного українського свята Івана Купала, збереження святкових традицій українців, обрядових пісень і танців. Популяризація та відтворення історії святкування Івана Купала, згуртованості молоді для активного відпочинку та встановлення нового рекорду України.

В "Михайловій колибі" на Івана Купала встановили рекорд України (Фото+Відео) В "Михайловій колибі" на Івана Купала встановили рекорд України (Фото+Відео) В "Михайловій колибі" на Івана Купала встановили рекорд України (Фото+Відео) В "Михайловій колибі" на Івана Купала встановили рекорд України (Фото+Відео) В "Михайловій колибі" на Івана Купала встановили рекорд України (Фото+Відео) В "Михайловій колибі" на Івана Купала встановили рекорд України (Фото+Відео) В "Михайловій колибі" на Івана Купала встановили рекорд України (Фото+Відео) В "Михайловій колибі" на Івана Купала встановили рекорд України (Фото+Відео) В "Михайловій колибі" на Івана Купала встановили рекорд України (Фото+Відео) В "Михайловій колибі" на Івана Купала встановили рекорд України (Фото+Відео) В "Михайловій колибі" на Івана Купала встановили рекорд України (Фото+Відео) В "Михайловій колибі" на Івана Купала встановили рекорд України (Фото+Відео) В "Михайловій колибі" на Івана Купала встановили рекорд України (Фото+Відео) В "Михайловій колибі" на Івана Купала встановили рекорд України (Фото+Відео) В "Михайловій колибі" на Івана Купала встановили рекорд України (Фото+Відео)

Джерело: molodizhka.if.ua

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Останні відгуки про заклади

Найкраща ігрова дитяча кімната ХЕППІ КІДС-HAPPY KIDS 5 stars
Ольга: Чудова ігрова кімната, зручно що можна продовжувати свято! Серед інших ігрових, нашій малечі найбільш до вподоби саме Хе...
Найкраща ігрова дитяча кімната ХЕППІ КІДС-HAPPY KIDS 5 stars
Таня: Я задоволена і діти також. Рекомендую!
Нічний клуб «el Dorado» 0 stars
: Обслуговування ужасне офіціанти хамлять рахунок беруть здачу не приносять і це вже не перший раз там таке, конья...
Туристична фірма «Еней» 0 stars
Андрій: Кантора бере гроші, і ні за що не відповідає, працівникі наглі і хамовиті. Хочете щоб ваша відпустка не відбулась вам до...