X-Гуцулія 2009 Друк e-mail

X-Гуцулія 2009Нещодавно Івано-Франківськ відсвяткував чергову річницю, вкотре нагадавши про свій солідний вік. Та майже водночас із розміреними святковими гуляннями в місті пройшла максимально молодіжна подія — дводенний фестиваль екстремальних видів спорту «X-Гуцулія 2009», спільно організований івано-франківським клубом екстремальних видів спорту «Адреналіновий Стиль» і Федерацією велосипедного спорту Івано-Франківської області.

 

В рамках фестивалю пройшли змагання з дисциплін даунхіл, або швидкісний спуск на велосипеді (II етап кубку України з гірського велосипеду), скейтбординг, BMX, велотріал і лейкджампінг. Контести в дисциплінах скейтбординг і BMX відбулися у мобільному скейт-парку «Red Bull Transformers», який після місяця перебування в Івано-Франківську перемістився до Кривого Рогу.

Довідка: «Red Bull Transformers» — соціальний проект, метою якого є розвиток культури скейтбордингу і BMX в Україні. В рамках проекту скейт-парк із 2008 року мандрує містами України, даючи можливість нашим спортсменам удосконалювати навики свого катання в єдиному в Україні скейт-парку європейського рівня.

Змагання з даунхілу (в категоріях любитель і професіонал) відбулися 9 травня на трасі «Ху із ху» на горі за селом Вовчинець. Погода посприяла райдерам — траса була сухою. Участь взяли понад 40 учасників з Івано-Франківська і багатьох інших міст України (Чернівці, Тернопіль, Хмельницький, Львів, Київ, Калуш, Яремче, Коломия, Здолбунів, Жидачів). Найкращий час показали чернівецькі райдери. Загальні результати:

Професіонали (чоловіки)
1. Олександр Васильков (Чернівці)
2. Віктор «Алік» Дівнич (Івано-Франківськ)
3. Артем Макаренко (Івано-Франківськ)

Професіонали (юніори)
1. Артур Лахманюк (Чернівці)
2. Валентин Горчиця (Хмельницький)
3. Роман Гринів (Івано-Франківськ)

Професіонали (жінки)
1. Надія «NiFle» Зинюк (Львів)
2. Любов «Любця» Чернікова (Івано-Франківськ)

Любителі (чоловіки)
1. Коцик (Івано-Франківськ)
2. Сергій Мацулевич (Калуш)
3. Олексій «Печенько» Ілямаков (Івано-Франківськ)

Любителі (юніори)
1. Володимир Захарчук (Івано-Франківськ)
2. Тарас Циріль (Івано-Франківськ)
3. Микола Осіпов (Івано-Франківськ)

X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія X-Гуцулія X-Гуцулія X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009

Змагання зі скейтбордингу та BMX відбулися 9–10 травня, в останні дні перебування парку-трансформера в Івано-Франківську поблизу міського озера. У змаганнях зі скейтбордингу взяли участь 22 учасника, у BMX-контесті — 24. Серед них — жителі Івано-Франківська, Калуша, Львова, Чернівців, Рівного. Незважаючи на пекуче сонце, райдери все-таки змогли показати високий рівень катання і покорити суддів та глядачів своїми неймовірними трюками. Імена кращих:

Скейтбординг
1. Степан Яковецький (Львів)
2. Андрій Чапран (Львів)
3. Станіслав Гайдук (Івано-Франківськ)

BMX
1. Андрій «Панда» Павликівський (Івано-Франківськ)
2. Олег Фролов (Чернівці)
3. Олег Яблонський (Львів)

X-Гуцулія2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія

X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009

Змагання з велотріалу пройшли 9 травня на двох секторах, на площі біля міського озера. За помилки у проходженні дистанції тріаліст отримував штрафні очки; за 5 штрафних очок знімався з дистанції. Досить швидко визначилися імена переможців:

1. Іван Якимчук
2. Андрій Їдак
3. Андрій Димашок

X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009

Завершили фестиваль змагання у найвидовищнішій дисципліні — лейкджампінгу. Подія зібрала величезну кількість глядачів біля міського озера. Райдери стрибали в озеро, виконуючи в польоті складні трюки. Серед учасників була лише одна представниця прекрасної статі — Настя «Shaggy» Лобойко. Кожен учасник виконав по три стрибки в озеро; оцінював стрибунів переможець BMX-контесту Андрій Павликівський. На щастя, обійшлося без особливих неприємностей, не рахуючи пробитого об виліт колеса та потонулого велосипеда.

X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009 X-Гуцулія 2009

http://nashemisto.if.ua/

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Останні відгуки про заклади

Найкраща ігрова дитяча кімната ХЕППІ КІДС-HAPPY KIDS 5 stars
Ольга: Чудова ігрова кімната, зручно що можна продовжувати свято! Серед інших ігрових, нашій малечі найбільш до вподоби саме Хе...
Найкраща ігрова дитяча кімната ХЕППІ КІДС-HAPPY KIDS 5 stars
Таня: Я задоволена і діти також. Рекомендую!
Нічний клуб «el Dorado» 0 stars
: Обслуговування ужасне офіціанти хамлять рахунок беруть здачу не приносять і це вже не перший раз там таке, конья...
Туристична фірма «Еней» 0 stars
Андрій: Кантора бере гроші, і ні за що не відповідає, працівникі наглі і хамовиті. Хочете щоб ваша відпустка не відбулась вам до...