Глобальне село в Івано-Франківську Друк e-mail

Світ без кордонів25 лютого в приміщенні театру кіно Люм’єр відбулася презентація традиційних кухонь різних народів світу — Global Villege, що проходить в рамках проекту «Світ без кордонів», організатором якого є міжнародна організація AIESEC.

Уже майже місяць в Івано-Франківську «руйнуються» кордони, за допомогою проекту «Світ без кордонів». Даний проект, організований AIESEC, спрямований на зближення між собою людей з різних країн, ознайомлення їх з культурою і традиціями один одного. Протягом двох місяців іноземні гості відвідуватимуть школи та університети міста, де розповідатимуть про свої культури, проводитимуть презентації, ігри, а також тренінги на теми „Культурної різноманітності", а також, на тему „Лідерство та позитивний вплив лідерів", адже організація AIESEC є організацією, яка надає можливість молодим людям розвивати себе та здійснювати позитивний вплив на суспільство.

Найсмачнішою складовою частиною проекту «Світ без кордонів» стала презентація міжнародної кухні під назвою «Global Village», що означає в перекладі «Глобальне село» . Учасники проекту з Греції, Тайваню, Китаю, Бразилії та Грузії готували свої традиційні страви на очах у багатьох глядачів.

Світ без кордонівВідомо, що добрі відносини між країнами неможливі без постійного спілкування між людьми, в ході якого один народ має можливість вивчити та зрозуміти культуру, побут і традиції іншого. Саме з цією метою, для мешканців всього міста, проходила презентація культур — Global Village, де знайомство з іншими країнами проходило в один із найприємніших способів, через знайомство з колоритом національної кухні.

Так в центрі Івано-Франківська утворилась міжнародна кухня, з тайванською локшиною з устрицями, з грузинськими курчатами та справжнім грецьким салатом під назвою «Дакос», соус до якого готують лиш на острові Кріт. Також всіх охочих пригощали справжнім тайванським чаєм та бразилійськими напоями.

«Заморські» страви та процедура їх приготування не залишала байдужими людей. Кожен бажаючий міг покуштувати будь-які з них за своїм бажанням та долучитися до їх створення. Гості AIESEC, як відкрита кулінарна книга, знайомили присутніх з усіма особливостями кухні їх народів. Хоч це не були професійні кулінари, проте викликали велике зацікавлення.

«Для мене це справжнє задоволення бути тут, розповідати про свою країну, готувати, знайомити з культурою Китаю. Мені було дуже страшно їхати сюди, так далеко від свого дому, проте я зовсім не жалію про те, що скористалась цією можливістю, та поїхала саме в Україну. За допомогою міжнародної прогарами стажувань AIESEC. Україна - надзвичайно красива, і мене дуже часто питають, чому вирішила їхати саме сюди, і я відповідаю дуже просто, просто мене сюди покликало моє серце.» — говорить гостя із Китаю Фреда Шан.

Дізнатись більше можна на сайті www.aiesec-if.in.ua

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Останні відгуки про заклади

Найкраща ігрова дитяча кімната ХЕППІ КІДС-HAPPY KIDS 5 stars
Ольга: Чудова ігрова кімната, зручно що можна продовжувати свято! Серед інших ігрових, нашій малечі найбільш до вподоби саме Хе...
Найкраща ігрова дитяча кімната ХЕППІ КІДС-HAPPY KIDS 5 stars
Таня: Я задоволена і діти також. Рекомендую!
Нічний клуб «el Dorado» 0 stars
: Обслуговування ужасне офіціанти хамлять рахунок беруть здачу не приносять і це вже не перший раз там таке, конья...
Туристична фірма «Еней» 0 stars
Андрій: Кантора бере гроші, і ні за що не відповідає, працівникі наглі і хамовиті. Хочете щоб ваша відпустка не відбулась вам до...