Рахівщину розважали фіглі Друк e-mail

Понад три тисячі гостей приїхали на вихідні в селище Ясіння Рахівського району Закарпатської області на гумористичний фестиваль «Бербеницькі фіглі».

— Фіглі з барбаницею — це жарти з діжками, — каже організатор фестивалю, голова Рахівського районного товариства всеукраїнського об'єднання «Гуцульщина» Іван Баркела, 41 рік. — Ми добре попотіли, перш ніж організувати гумористичний фестиваль.

Розпочалося свято під полудень. Спочатку історики розповіли про походження рахівських гуцулів. Гумористи ознайомили гостей із гуцульським говором. Свято продовжили гуморески та троїста музика. Щоби спочити від сміху, запросили двох оперних співаків із Києва, які виконали кілька класичних партій. Відбулися конкурси на найкращу вишиванку та найкращий розважальний дует. Переможці отримали нагороди у вигляді діжок. Найбільша барбаниця (діжка), яка стояла на сцені, мала два з половиною метри.

«Бербиницькі фіглі» пригощали учасників гуцульською кухнею. Гумористи могли скуштувати домашні ковбаски, солонину, юшку Довбуша і самогон «ясинівка».

Вікторія ЦИМБАЛІСТА
www.gpu.ua
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Останні відгуки про заклади

Найкраща ігрова дитяча кімната ХЕППІ КІДС-HAPPY KIDS 5 stars
Ольга: Чудова ігрова кімната, зручно що можна продовжувати свято! Серед інших ігрових, нашій малечі найбільш до вподоби саме Хе...
Найкраща ігрова дитяча кімната ХЕППІ КІДС-HAPPY KIDS 5 stars
Таня: Я задоволена і діти також. Рекомендую!
Нічний клуб «el Dorado» 0 stars
: Обслуговування ужасне офіціанти хамлять рахунок беруть здачу не приносять і це вже не перший раз там таке, конья...
Туристична фірма «Еней» 0 stars
Андрій: Кантора бере гроші, і ні за що не відповідає, працівникі наглі і хамовиті. Хочете щоб ваша відпустка не відбулась вам до...