Опільські весільні забави Друк e-mail

Традиційне жіноче вбрання Опілля2 жовтня у м. Рогатині на площі Роксолани пройшов районний фестиваль «Опільські весільні забави». Фестиваль складався з двох частин: обрядових елементів опільських весільних музик та танцювально-розважальної за участі весільних музик.

У фестивалі взяли участь близько 160 учасників — аматорів фольклорних колективів району. Шість колективів відтворили елементи стародавнього весілля, а весільні музики грали різноманітні танці та весільні ігри.

Ведучі фестивалю запросили всіх присутніх традиційними словами: «Просили вас тато, просили вас мама, і ми вас просимо до нас на весільні забави». Вдарили в цимбали весільні музики і учасники аматорського фольклорного колективу БК с. Жовчів, запросили на обряд «Вінки». Дальше музики заграли «На добрий день». Обряд випровадження молодої у село представили учасники аматорського фольклорного колективу клубу с. Пуків.

Колектив клубу с. Липівка відтворив обряд «Випровадження молодої до шлюбу». Натомість колектив клубу с. Черче представив обряд «Зустріч молодих зі шлюбу». В цей час всім присутнім роздавали «долю», бо ж яке весілля без солодкої долі та пишного короваю?

Обряд «Посаг» відтворив фольклорний колектив клубу с. Стратин.

В селі Путятинці наприкінці весілля відбувається обряд «Пропій», який було представлено народним аматорським фольклорним колективом клубу цього села.

До танцювально-розважальної частини було задіяно 5 гуртів весільних музик із сіл Стратин, Васючин, Потік, Заланів, Пуків — всі вони чарували глядачів своїм народним музичним мистецтвом, не залишивши нікого байдужим до танцю та ігор.

Як годиться, насамкінець молодій парі, рідним, гостям та музикам заспівали «Многая літа».

Учасників аматорських колективів було відзначено грошовими преміями та подяками Рогатинської РДА і районної ради.

ОДА

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Останні відгуки про заклади

Найкраща ігрова дитяча кімната ХЕППІ КІДС-HAPPY KIDS 5 stars
Ольга: Чудова ігрова кімната, зручно що можна продовжувати свято! Серед інших ігрових, нашій малечі найбільш до вподоби саме Хе...
Найкраща ігрова дитяча кімната ХЕППІ КІДС-HAPPY KIDS 5 stars
Таня: Я задоволена і діти також. Рекомендую!
Нічний клуб «el Dorado» 0 stars
: Обслуговування ужасне офіціанти хамлять рахунок беруть здачу не приносять і це вже не перший раз там таке, конья...
Туристична фірма «Еней» 0 stars
Андрій: Кантора бере гроші, і ні за що не відповідає, працівникі наглі і хамовиті. Хочете щоб ваша відпустка не відбулась вам до...